Har H.M. Dronningen mod til at afsætte Regeringen?

folketing-2015-1

Nu tror jeg ikke at det kan komme så vidt at H.M. Dronningen afsætter regeringen. Jeg synes det var meget befriende at  Magrethe kom med sin holdning i forhold til integrationen i landet. Men i den nuværende situation kunne jeg godt se for mig, at Dronningen, på samme måde som hendes farfar H.M. Kong Christian den 10, i 1920, kaldte statsministeren til sig og fortalte Zhale, at hans regering ikke længere regerede efter folkets vilje. Som det fastlægges i Grundloven er det 90 mandater der udtrykker, hvad der politisk, er folkets vilje, Når man sammenligner med den parlamentariske krise i 1920 var det spørgsmål om grænsen i Sønderjylland og en ny valglov der var problemet. I dag er det åbenbart også et grænseproblem med Dansk Folkepartis ønske om permanent grænsekontrol og Liberal Alliances ønske om nedsættelse af topskatten, der blokerer for, at regeringen kan regere efter folkets vilje. Der er simpelt hen ikke 90 mandater i folketinget til at løse disse 2 spørgsmål.

Det er formentlig også i strid med folkets vilje, at regeringen har indført et kontanthjælpsloft og nedsættelse af flygtningeydelser der medvirker til at øge uligheden. Et kontanthjælpsloft der nu bringer 34.000 børn ud i ekstrem fattigdom, En social hændelse som vil følge mange børn og unge gennem hele deres liv. Når jeg ikke her slår fast at det er imod folkets vilje, ud fra det parlamentariske grundlag, på samme måde som med grænsekontrol og topskattelettelse, så er det fordi at Dansk Folkeparti jo netop sikrede 90 mandater og dermed flertal for den asociale politik.

Ud over de indenrigspolitiske spørgsmål er regerigen, også i strid med folkets vilje, ved at sælge ud på bæredygtig miljø, helt i strid med de mål, som Danmark selv har været med til at fastsætte i regi af FN. Regeringen har også opgivet at hjælpe med at skabe økonomiske balance i forhold til den fattige del af verden med deres utrolige nedskæringer på ulandsbistanden.

Det ville måske være befriende, hvis H.M. Dronning Magrethe indkaldte Lars Løkke Rasmussen og fortalte ham at han at han ikke regerede efter folkets vilje og han måtte overveje at træde tilbage og udskrive valg til folketinget. Det er vist ikke så længe siden at næstformand i Dansk Folkeparti havde opfattelsen af at der var problemer af parlamentarisk karakter og han foreslog at Lars Løkke Rasmussen gik til Dronningen og opfordrede til en ny Dronningerunde, for at få slået fast om der virkelig er 90 mandater bag den sidende regering.

Nu må vi afvente kaotiske forhandlinger om finanslov og helhedsplan og hvad ved jeg. Der er brug for en ny regering der bør bygge på et bredt mandat i folketinget. En regering der respekterer de internationale aftaler som Danmark er med i og en regering der vil modarbejde den stigende ulighed vi ser i samfundet.

,

 

,